Productia prezervativelor Love Plus

Prezervativele Love Plus trec prin 3 etape de testare,
ce le asigura gradul inalt de calitate.

Asigurarea calitatii include 2 procese: primul presupune monitorizarea productiei in vederea obtinerii unor prezervative conforme cu standardele internationale si al doilea presupune testarea conformitatii produsului finit cu cerintele de calitate.

Procurarea materiilor prime: latexul (sau cauciucul natural) este o substanta extrasa din arborele de cauciuc (Hevea brasiliensis). Latexul de calitate ridicata se extrage din plantatii de arbore de cauciuc atent selectionate si cu o traditie in domeniu, din Tailanda. Colectarea se face prin crestarea scoartei, ce permite lichidului sa ”curga” din copac. In timpul colectarii, o cantitate mica de amoniac este adaugata latexului pentru a evita aparitia unor bacterii. Din acest moment, latexul este depozitat numai in recipiente din otel inoxidabil si manevrat cu instrumente si utilaje din acelasi material sau alte materiale inerte (ex.: sticla).

Pregatirea latexului pentru productie: latexul lichid este amestecat cu substante chimice, printre care un antioxidant, un agent de vulcanizare pe baza de sulf si un accelerator de vulcanizare, rezultand astfel o solutie de latex.

Formarea prezervativelor: prezervativele sunt formate prin introducerea verticala a unor forme din sticla in solutia de latex, de mai multe ori, pentru ca acesta sa se distribuie uniform. In acelasi timp, un jet de aer cald este directionat asupra formei pentru a zvanta prezervativul. Acesta este apoi rulat prin folosirea unor perii. Urmeaza scufundarea prezervativelor (aflate inca pe forme) in ”bai calde” de apa, hidroxid de sodiu sau hidroxid de potasiu, pentru indepartarea proteinelor din latex.Lubrifiere Pe tot parcursul procesului de productie, departamentul de Control al Calitatii al fabricii verifica atat fluxul de productie cat si calitatea materiilor prime folosite.

Spalarea si uscarea prezervativelor: prezervativele sunt spalate cu o solutie pe baza de pudra apoi se usuca intr-un utilaj asemanator uscatoarelor de rufe, pentru a elimina lichidul dar pastra pudra, ce are rolul de lubrifiant solid pe parcursul productiei (previne lipirea prezervativului de el insusi).Infoliere

Inspectia vizuala: consta in examinarea de catre un tehnician a prezervativelor pentru a verifica integritatea acestora sau existenta gaurilor, dupa care toate prezervativele sunt testate electronic.

Aplicarea lubrifiantilor si a aromelor si ambalarea: prezervativul este din nou rulat, pus intre doua straturi de ambalaj (folie de aluminiu plastifiata), lubrifiat si apoi sigilat.

Marcarea: fiecare prezervativ este marcat cu numarul lotului, data fabricarii si termenul de valabilitate. Prezervativele in ”folii” sunt apoi introduse in ambalajul de prezentare.


Testarea prezervativelor Love Plus se face in 3 etape:

Prima etapa:
In timpul productiei se face testarea electronica a tuturor prezervativelor pentru detectarea gaurilor de mici dimensiuni. Se realizeaza prin trecerea curentului de mare voltaj prin fiecare prezervativ. Transmiterea curentului electric de membrana de latex a prezervativului inseamna ca acesta prezinta gauri, iar prezervativul este retras din procesul de productie si distrus.Test apa

A doua etapa:
Dupa finalizarea productiei, departamentul de control al calitatii din cadrul fabricii producatoare selecteaza un esantion de prezervative pe care se fac teste de calitate.

Acestea au ca scop determinarea rezistentei la presiune si intindere a prezervativului, volumul de aer sub presiune pe care il poate cuprinde un prezervativ, dar si existenta gaurilor de foarte mici dimensiuni:

 • determinarea volumului maxim si a presiunii suportate: in prezervativ este introdus aer sub presiune pentru a se verifica volumul maxim cuprins de un prezervativ. Acesta trebuie sa fie intre 18 si 50 litri, echivalentul a 8 mingi de fotbal.
 • identificarea gaurilor de mici dimensiuni prin introducerea unei solutii cu electroliti in prezervativ
 • determinarea cantitatii de lubrifiant, care trebuie sa fie intre 600 si 650 mg
 • verificarea integritatii foliei

Etapa a treia
Test dimensiuni Pentru a va asigura de maximum de protectie impotriva sarcinilor nedorite si a infectiilor cu transmitere sexuala, prezervativele Love Plus trec prin inca o etapa de testare, apeland la un laborator independent. Love Plus foloseste 5 astfel de laboratoare, alternativ, schimband locatia testarii la o anumita perioada de timp. Acest laborator efectueaza o noua serie de teste de calitate pe un alt esantion de prezervative.

La fel ca si cele din fabrica, testele efectuate de catre laboratorul independent au la baza specificatiile Standardelor ISO (4074:2002) si cerintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii si presupun:

 • verificarea conformitatii si uniformitatii dimensiunilor prezervativului (lungime si diametru)
 • verificarea conformitatii grosimii, masurata cu ajutorul micrometrului
 • determinarea volumului de aer sub presiune ce poate fi cuprins de un prezervativ nou si de unul artificial imbatranit; se simuleaza un proces de imbatranire accelerata reproducand ciclul de viata al prezervativului pentru a avea siguranta ca acesta nu isi modifica proprietatile pe perioada valabilitatii.Test aer
 • verificarea lipsei gaurilor de pe suprafata prezervativului
 • determinarea cantitatii de lubrifiant adaugat pe prezervativ
 • verificarea integritatii foliei in care este ambalat prezervativul
 • verificarea integritatii ambalajului de prezentare si a foliei de plastic a acestuia
 • verificarea etichetelor si a marcajelor de pe ambalaj (lot, termenul de valabilitate, datele producatorului etc.)

Garantia calitatii

Garantia calitatii

Conform datelor de vanzari, Love Plus vinde anual, in Romania, peste 8 milioane de prezervative triplu testate.

Love Plus, Love Plus Classic, Love Plus Sensations, Love Plus Strawberry, Love Plus Apple, Love Plus Grape si Love Plus Economy Mix sunt marci inregistrate ale Population Services International (PSI), Washington DC, SUA.

Garantia calitatii

PSI distribuie anual aproximativ 800 de milioane de prezervative in 54 de tari sub 38 de marci distincte, oferind astfel o garantie globala a calitatii pentru prezervativele Love Plus.Mod de folosire a prezervativelor love plus


Verificati valabilitatea inscrisa pe folie si integritatea acesteia. Deschideti cu grija folia folosind degetele. Nu folositi dintii sau obiecte taioase sau ascutite.

Strangeti varful prezervativului (rezervorul) pentru a elimina aerul din acesta. Aplicati prezervativul pe penisul in erectie. Aveti grija ca inelul de cauciuc sa fie in afara pentru a putea derula prezervativul cu degetele pana la baza penisului. Daca l-ati pus gresit, folositi un prezervativ nou.

Dupa ejaculare, scoateti prezervativul inainte ca penisul sa iasa din erectie. Indepartati prezervativul avand, in acelasi timp, grija sa evitati scurgerea spermei.

Faceti un nod la prezervativ si aruncati-l la gunoi sau in alt loc sigur unde copiii nu pot ajunge.


Folosite corect si constant prezervativele din latex Love Plus sunt un mijloc eficient pentru prevenirea sarcinilor nedorite si a infectiilor cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA. Totusi, nici o metoda de contraceptie nu poate oferi protectie 100%.

Prezervativele Love Plus sunt lubrifiate cu un lubrifiant pe baza de apa, special pentru relatiile sexuale. Pentru un plus de lubrifiere, folositi lubrifiantii Love Plus Pleasure. Nu folositi uleiuri, creme de maini sau vaselina, acestea pot deteriora prezervativul.

Love Plus este un prezervativ din cauciuc natural de calitate (latex), care nu produce alergii decat in foarte putine cazuri. Daca apar reactii nedorite, adresati-va medicului. Folositi un prezervativ Love Plus pentru fiecare contact sexual.

Love-plus Facebook